Verzetsmuseum Amsterdam genomineerd voor de Museumprijs

Het Verzetsmuseum is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2016. De Museumprijs is een van de grootste culturele prijzen in Nederland. Het Verzetsmuseum viel op bij de juryleden door onder andere het Verzetsmuseum Junior dat zij ‘didactisch uitermate sterk’ vonden. In Verzetsmuseum Junior wordt het verhaal over de Tweede Wereldoorlog verteld aan de hand van de verhalen van vier echt bestaande kinderen.

 Het museum dat wint mag zich een jaar lang Museum van het Jaar noemen en krijgt  € 100.000.  Als het Verzetsmuseum wint zal het met het prijzengeld een mobiele variant van Verzetsmuseum Junior maken, dat naar de kinderen toe gaat. Want het museum vindt het verhaal van Verzetsmuseum Junior belangrijk voor alle kinderen. Ook voor kinderen die niet snel een museum zullen bezoeken.

Vanaf 29 maart tot en met 26 april mag het publiek stemmen op hun favoriete museum via www.museumprijs.nl. Iedereen die stemt, maakt kans op een 5-daagse reis naar New York. Het museum met de meeste stemmen wint. Op 3 mei wordt de Museumprijs uitgereikt.