Herdenkingsprogramma Koog en Zaandijk 2024

19:00 Vertrek vanaf het voormalig gemeentehuis te Koog aan de Zaan.

19:10 Vertrek vanaf de Beeldentuin te Zaandijk.

Beide stoeten voegen zich samen voor de Julianabrug om vervolgens de tocht voort te zetten naar het herdenkingsmonument aan de Leeghwaterweg.

19:25 Welkomstwoord door voorzitter Herman van Kordenoordt

19:30 ‘taptoe’, 1 minuut stilte, voordragen gedicht door Herman van Kordenoordt en kranslegging door Gemeente, voormalig Verzet, Hoekmanfonds, familie, anderen, 4 mei comité Koog en Zaandijk.

De ‘taptoe’ wordt gespeeld door een lid van het Zaandijks Fanfare Corps.

19:40 Vertrek vanaf de Leeghwaterweg naar het monument in het Koogerpark.

19:45 Koraalmuziek gespeeld door het Zaandijks Fanfare Corps.

19:59 Taptoe

20:00 2 minuten stilte.

20:02 Het Wilhelmus.

20:05 Welkomstwoord door voorzitter Herman van Kordenoordt

Na de plechtigheid zal Wessel Breunesse, wethouder van de Gemeente Zaanstad een korte toespraak houden. Dan zullen leerlingen van Basisschool de Piramide, die het monument heeft geadopteerd en leden van de scouting gedichten voordragen. Hierna noemt het 4 mei Comité Koog – Zaandijk de namen van de omgekomen personen uit het verzet en de Joodse slachtoffers van Koog aan de Zaan en Zaandijk waarvoor struikelstenen zijn gelegd.

20:40 Bloemlegging

Gemeente Zaanstad, Voormalig verzet, Hoekmanfonds, Familie, Leerlingen de Piramide, Politieke partijen, anderen, 4 mei comité Koog en Zaandijk

20:50 De voorzitter van het 4 mei comité spreekt het slotwoord en nodigt iedereen uit voor een defilé langs het monument.