Boekpresentatie 20 april Krommenie

‘Ik mis ze’ is het verhaal van Joop Meijer (1934) die met broertje Ries uit de trein van Amsterdam naar Westerbork ontsnapte en langs allerlei onderduikadressen de oorlog overleefde.  Zijn beste tijd had Joop tijdens zijn ‘onderduik’ in Utrecht waar hij niet verstopt was, maar op straat speelde. Hij vertelt over de Utrechtse verzetsgroep Plompetoren, de Duitse militairen die gelegerd waren bij fort Blauwkapel en op de Asch van Wijckkade en de bevrijding van Utrecht op 5-7 mei 1945.
Na de bevrijding kwam Joop erachter dat er weinig leden van zijn familie waren overgebleven. In de jaren ‘90 begon hij zijn herinneringen aan de oorlog op papier te zetten.
Joop heeft lang in Krommenie gewoond en is daar in juni 2014 overleden.
Zijn verhaal is voor publicatie bewerkt door schrijfster en historica Conny Leijten.
Joop geeft een sfeervolle beschrijving van het leven in de Jodenbuurt en zijn onderduiktijd in Utrecht. Hij vertelt vanuit het perspectief van het jongetje dat hij was: hoe hij dacht en beleefde. Kleine, saillante details en zijn droog-humoristische stijl maken de tekst authentiek en origineel.
Het boek telt 62 pagina’s en is geïllustreerd met foto’s.
‘Ik mis ze’ is uitermate geschikt voor volwassenen en jongeren die een beeld willen krijgen van hoe een kind de Holocaust kon overleven.

Bij de boekpresentatie zijn leden van Joops familie  en van de Utrechtse familie waar hij in de oorlog was ondergedoken  aanwezig.

In een vraaggesprek met journalist/schrijver Erik Schaap vertellen zij over deze periode en waarom ze deze uitgave belangrijk vinden. Schrijfster Conny Leijten vertelt over het boek en leest eruit voor.

Plaats: de Bieb, Heiligeweg 170, 1561 DM Krommenie
Tijd: van 18.30 tot 19.30 uur
U bent hierbij van harte uitgenodigd!
 Aanmelding: debby_bos@live.nl
De boeken zijn te koop voor € 7,50 en te bestellen bij www.op-verhaal.nl
ISBN/EAN: 978-90-823654-1-2