Bets Schermer Voorzitter Contactgroep Stichting 1940-1945 overleden

Vrijdag 21 september 2012 is mevrouw Bets Schermer-de Graaf op 72-jarige leeftijd overleden. Zij was sinds 2008 voorzitter van de Contactgroep Stichting 1940-1945 Verzetsgepensioneerden Zaanstreek-Waterland.

Als opvolgster van Wim Blank en kind van verzetsstrijders was zij de eerste voorzitter die zelf geen verzetsverleden had, maar daar wel haar hele leven mee is geconfronteerd.

Voorzitter van het Stedelijk 4 en 5 Mei Comité Zaanstad Els Veenis-Kaak: “De afgelopen jaren werkte ik regelmatig samen met Bets Schermer. Zij was een bijzondere en doortastende vrouw en heeft veel bereikt in de periode van haar voorzitterschap. Wij gaan haar missen: als voorzitter van de Contactgroep, maar bovenal ook als mens.’

Voormalig wethouder en vice-voorzitter van de Contactgroep Stichting 1940-1945 Verzetsgepensioneerden Zaanstreek-Waterland neemt de functie van Bets Schermer per direct over.

Het Stedelijk 4 en 5 Mei Comité Zaanstad wenst haar familie en allen die haar dierbaar zijn heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.