Voorzitter Stedelijk Comité 4 & 5 mei Zaanstad geeft stokje door

In 1983 werd Els Veenis-Kaak vanuit de gemeenteraad gevraagd om zitting te nemen in het 5 mei Comité, zoals het toen nog heette. In 2010 werd Els voorzitter van het Stedelijk 4 & 5 mei Comité Zaanstad. 

2015 was het jaar waarin we vierden dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. De feestelijkheden en herdenkingsactiviteiten die in dit lustrumjaar zouden plaatsvinden wilde Els Veenis-Kaak graag nog organiseren en coördineren. Die taak heeft deze veteraan dankzij haar jarenlange ervaring, haar organisatorische talenten en het enorme netwerk dat ze in de loop van de jaren heeft opgebouwd, met verve volbracht. Herdenkingsdag en Bevrijdingsdag 2015 waren een groot succes in heel Zaanstad. Nog nooit was de opkomst zo groot op beide dagen.

Na dit grote succes en na  32 jaar lid te zijn geweest van Het Stedelijk Comité 4 & 5 mei Zaanstad waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter vindt Els Veenis-Kaak het tijd om het stokje door te geven. Onno Hoekmeijer zal vanaf medio oktober de nieuwe voorzitter worden van Het Comité. Hoekmeijer werkte meer dan 30 jaar bij de gemeente Zaanstad en was daarna onder andere voorzitter van het bestuur van Het Kunstcentrum, hij was nauw betrokken bij het project Monumenten Spreken dat nu ondergebracht is bij het Stedelijk Comité 4 & 5 mei Zaanstad, hij schreef een boek waarin hij de ervaringen van vier familieleden over de Tweede Wereldoorlog opschreef. Kortom: een waardig opvolger.