Herdenking Kristallnacht op 9 november in Filmtheater De Fabriek

Documentaire over de kristallnacht.
Een ongekende haatgolf overspoelde in de nacht van 9 op 10 november 1938 Duitsland. Het doel: het opjagen, mishandelen, vermoorden van Joden, het in brand steken van synagogen en vernielen van winkels van Joodse eigenaren.

Op zaterdag 9 november leiden de dichters Ellis van Atten (stadsdichter), Gerrit van den Nieuwendijk en Hans de Roo de documentaire in. Na de documentaire zal Onno Hoekmeijer, voorzitter 4 en 5 mei comité Zaanstad Erik Schaap van Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland interviewen over het toenemen van geloofshaat en racisme in deze tijd én hierover in gesprek gaan met de zaal. De avond wordt afgesloten door Onno Hoekmeijer, voorzitter van het 4 en 5 mei Comité Zaanstad.

De vertoning vindt plaats op zaterdag 9 november 20.00. Kosten zijn €5 inclusief een drankje in Café Fabriek. Na afloop is er uiteraard mogelijkheid tot nagesprek.

De avond wordt georganiseerd door het 4 en 5 mei Comité Zaanstad en filmtheater De Fabriek. Op verzoek heeft Beeld en Geluid, Hilversum de korte documentaire vervaardigd die deze avond voor het eerst te zien zal zijn.

Filmtheater De Fabriek : Jan Sijbrandssteeg 12, 1502 BA Zaandam