29e Fakkeloptocht tegen discriminatie

 

“Iedereen anders, Iedereen gelijk”

Achter deze leus lopen op kerstavond 24 december weer vele mensen voor de 29e keer  een fakkeloptocht door de straten van Krommenie.

Wij willen aandacht vragen voor een samenleving waarin we ons allemaal welkom en veilig voelen. Waarin we ongeacht afkomst, politieke overtuiging, geloof of seksuele geaardheid elkaar respecteren.

Wij willen staan voor een verdraagzame samenleving waarin we niet zoeken naar onze verschillen maar naar datgene wat ons verbindt. Want alleen met elkaar maken wij Nederland tot een land waarin wij met vertrouwen naar de toekomst kijken. Respectvol met elkaar omgaan, naar elkaar luisteren en elkaar proberen te begrijpen. Want uiteraard verschillen we van mening, we leven tenslotte in een democratie die stevig verankerd is in onze Grondwet.

Daarom de leus: iedereen anders, iedereen gelijk.

Maaltijd en muziek

Liefhebbers van een vegetarisch diner kunnen op 24 december al om 18.00 uur terecht in De Groote Weiver. De maaltijd kost €6,-. Voor het diner is reserveren verplicht via info@degrooteweiver.nl

Verzamelen

Het verzamelen voor de fakkeloptocht, die ongeveer 45 minuten duurt, begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan de tocht zal Burgemeester Peter Tange van Wormerland het publiek toespreken. Om 20.00 gaat de tocht van start, traditiegetrouw begeleid door het Alkmaars Straatorkest. De tocht voert door Wormerveer en Krommenie. Fakkels zijn ter plekke te koop voor €2,50.

Tijd: Zaterdag 24 december, 19.30 uur

Plaats: Multicultureel centrum De Groote Weiver, Industrieweg 1A, Wormerveer