Theater na de Dam – 4 mei 2018

Prachtige voorstelling na de Nationale Dodenherdenking

In het hele land zijn na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei voorstellingen te zien. Ook het Zaantheater doet mee met Theater Na de Dam. In samenwerking met het 4 en 5 mei Comité Zaanstad is gekozen voor de voorstelling ‘De Tuinen van de Herinnering’ van Oostzaner René Groothof. De voorstelling begint om 21.00 uur en is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar. De koffie en thee vooraf wordt u aangeboden door het Comité 4 en 5 mei Zaanstad.

‘De Tuinen van de Herinnering’, naar het boek van Michel Quint, vertelt over twee broers in de Tweede Wereldoorlog. De tienjarige Michel schaamt zich dood voor zijn vader, die de eigenaardige gewoonte heeft om zich te verkleden als clown. Dan onthult de broer van zijn vader hem een familiegeheim. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de broers, na het plegen van een verzetsdaad, in een leemput geworpen en overgeleverd aan de Duitse bewaker. Zij kregen te horen dat één van hen ‘s avonds zou worden geëxecuteerd. De gevangenen mochten zelf bepalen wie. Dit onaangename avontuur krijgt echter een onverwachte wending. De essentie van het leven wordt bloot gelegd met de dood in het vizier.

Wat als vriendschap en loyaliteit – belangrijk in het leven van een kind – onder druk komen te staan door angst en agressie? Welke keuze maak je dan? In ‘De Tuinen van de Herinnering’ reikt Michel Quint humor als wapen aan. Een pareltje van tederheid, lef en humor, gebracht door Oostzaner René Groothof. Het Parool: “Geen acteur kan met zo weinig middelen zoveel beelden oproepen als Groothof. Binnen de kortste keren weet hij een sfeer van intimiteit te creëren. Alsof hij op de rand van je bed zit te vertellen, alleen voor jou”.

Kaarten voor Theater na de Dam (12,50 / j 10 euro plus 3,50 euro voor pauzedrankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl.
De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via 075- 6 555 333.