voorzitter-munnikendam

Sanna Munnikendam nieuwe voorzitter 4 en 5 mei comité Zaanstad

Op 17 december vindt de officiële overdracht van het voorzitterschap plaats.

In de Bullekerk zal een gepast aantal gasten deze bijeenkomst op gepaste afstand van elkaar kunnen bijwonen.

De bijeenkomst staat onder leiding van de Zaanse dichter en schrijver Hans Kuyper, die in gesprek zal gaan met de nieuwe voorzitter Sanna Munnikendam en vertrekkend voorzitter Onno Hoekmeijer. Uiteraard kunnen de aanwezigen ook deelnemen aan het gesprek.

De bijeenkomst wordt voorzien van muziek door pianist Lucas de Bruin.

Sanna stelt zich nu alvast even kort aan ons voor:

Allereerst wil ik vanaf deze plek Onno Hoekmeijer enorm bedanken voor zijn jarenlange tomeloze inzet voor het comité en de manier waarop hij mensen weet te inspireren, te activeren en te verbinden. Het is voor mij dan ook een enorme eer dat ik het voorzittersstokje van Onno overneem. Al jaren volg ik namelijk de acties van het comité met bovengemiddelde belangstelling, zoals het ondersteunen van het leggen van de Struikelstenen en de organisatie van de Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet, ook was ik vrijwilliger bij het tijdelijke lichtmonument van Daan Roosegaarde dat in 2020 heel Nederland verlichtte met 104.000 lichtgevende stenen.

Mijn interesse voor het comité is niet slechts gewekt omdat ik tot 2019 actief was in de Zaanse politiek, onder andere als wethouder. Mijn betrokkenheid bij het belang van herdenken en bewustwording is al ontstaan in mijn jeugd. Als dochter van Joodse ouders ondervind ik de gevolgen van de Holocaust regelmatig. Daarom raakt onze kernboodschap, dat we onze jongeren moeten laten inzien dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, mij zeer. Dat is dan ook de reden dat ik in mijn periode als voorzitter onze jeugd nog meer wil betrekken bij het herdenken en bewustwording. Opdat wij nooit vergeten.

Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Informeer dan via info@4en5meizaanstad.nl of er nog plek is.