Open Joodse huizen – Huizen van Verzet 2019

Op 4 mei 2019 vindt in Zaanstad het herdenkingsprogramma Open Joodse Huizen – Huizen van verzet plaats.

Vertellers, bezoeker en bewoners delen verhalen in huizen waar mensen woonden en werkten. Luister naar levensverhalen van Joodse plaatsgenoten voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Ook verzetsverhalen komen aan bod. Iedereen is welkom om mee te praten en samen te herdenken.

Praktische informatie
Het programma is gratis toegankelijk en de bijeenkomsten duren maximaal een uur. Houd rekening met een beperkt aantal plaatsen in de meeste huizen. Je kunt geen plaatsen reserveren. Kom daarom ruim op tijd.

In heel Nederland
In 2019 doen 22 plaatsen mee: Amsterdam, Assen, Bergen op Zoom, Den haag, Deventer, Emmen, Gouda, Groningen, Haarlem, Hoorn, Leeuwarden, Leiden, Oss, Schoonhoven, Steenwijk, Utrecht, Valkenburg, Wageningen, Westerwolde, Winschoten, Winterswijk en Zaanstad.

Mogelijk gemaakt door
De derde editie van Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet in Zaanstad wordt georganiseerd door het 4 en 5 mei Comité Zaanstad met ondersteuning van het Joods Cultureel kwartier (www.jck.nl)`in Amsterdam.

De herdenkingsbijeenkomsten zijn mogelijk dankzij de inzet van talloze vrijwilligers. en de steun van donateurs en fondsen. Met veel dank aan alle betrokkenen. Meedoen, meedenken of mee organiseren? Mail naar openjoodsehuizen@jck.nl.

openjoodsehuizen.nl
joodsmonument.nl

#openjoodsehuizen