Cantate

In 1994 componeerde Jan Pasveer, toenmalig directeur van de Gemeentelijke Muziekschool Zaanstreek, de cantate ‘Nulla Salus Bello’ (Er is geen heil in de oorlog).  Dit deed hij in opdracht van het gemeentebestuur van Zaanstad naar aanleiding van de 50-jarige herdenking van de bevrijding. In 1995 werd het circa 30 minuten durende stuk opgevoerd in theater De Speeldoos en in de Bonifatiuskerk. Het was een daverend succes met twee keer een volle zaal. Daarom werd het in 1996 nogmaals opgevoerd in Krommenie.

Het 70 jaar herdenken en vieren van de Bevrijding in 2015 is een mooie gelegenheid om het stuk opnieuw ten gehore te brengen, o.l.v. Herman Rouw.

Waar:          Het Zaantheater
Wanneer:   4 mei 2015
Hoe laat:    rond 21.00 u. (na afloop van de herdenking op het Verzetsplantsoen, Zaandam)
Toegang:    gratis  + gratis koffie en thee vooraf

Jan Pasveer over zijn cantate: “Ik hoop van harte dat dit werk mag bijdragen aan de versterking van onze mening dat er geen heil is in welke oorlog dan ook.”

Vocal Invention

Na afloop van de Cantate zingt popkoor Vocal Invention Songs of Comfort and Hope.
Zij zingen over steun en vriendschap, troost en familiebanden en over hoop. Zo slaan ze een brug naar 5 mei, naar het vieren van 70 jaar Bevrijding.
Vocal Invention staat o.l.v. Patrice van Opstal en wordt aan de piano begeleid door Hanneke Tammes.

Om zeker te zijn van een goede plek is het raadzaam voor het dubbelconcert een (geplaceerde) zitplaats te reserveren.
Dat kan (t/m 30 april) via deze link: www.zaantheater.nl  of bel 0900-33 44 55 3
Ná 30 april nog beschikbare kaarten worden op de avond van 4 mei, na de herdenking, bij de ingang van het Zaantheater uitgedeeld.

LET OP! Het balkon is niet met de lift bereikbaar.