Museum of Humanity

Bevrijdingsdag heeft bij Artzaanstad dit jaar een speciaal tintje: generaal b.d. Tom Middendorp, ruim vijf jaar Commandant der Strijdkrachten en daarmee de hoogste militair bij het ministerie van Defensie, komt voor de opening van de nieuwe expositie “Museum of Humanity” van documentair fotograaf Ruben Timman naar het Hembrugterrein. Artzaanstad nodigt u van harte uit om deze bijzondere opening bij te wonen!

Verpletterende indruk
Ruben Timman portretteerde talloze mensen in al hun eigenheid en kwetsbaarheid in veelal door oorlog of rampen getroffen gebieden in de hele wereld. De portretten tonen de mensheid in al zijn rauwheid, verdriet en uitzichtloosheid, maar tegelijkertijd laten zij schoonheid, waardigheid en hoop zien. Tijdens de expositie laat Ruben een selectie portretten zien die een verpletterende indruk op je zullen maken. De portretten worden bij Artzaanstad voor het eerst officieel geëxposeerd en zijn een voorproefje van het uiteindelijke “Museum of Humanity” dat Ruben graag wil realiseren. Lees hier meer over de expositie.

Live aan het werk
De expositie is te zien van 5 mei t/m 9 juni a.s. en is tevens geopend tijdens het Artzaanstad Event, de driedaagse kunstbeurs van Artzaanstad van 25 t/m 27 mei a.s. Ruben Timman is persoonlijk aanwezig bij de opening van de expositie om over zijn project te vertellen en werkt bovendien op zaterdag 26 mei live aan zijn project om de mensheid vast te leggen door bezoekers te portretteren. Lees hier meer over het evenement.