[av_revolutionslider id=’5′]

Jouw start voor informatie over de Tweede Wereldoorlog

Binnen dit gedeelte van de website zul je vanaf nu steeds meer informatie vinden die je een beeld geeft van hoe het was om tijdens de oorlog te leven. Maar ook over het belang van het herdenken van oorlogsslachtoffers en het vieren van de vrijheid waarin we nu leven. We beginnen met ’13 in de oorlog’.

13 in de oorlog

Adolf Hitler, degene die in Duitsland sinds 1933 aan de macht is, wil heel Europa veroveren en daarmee het ‘Derde Rijk’ stichten. Daarom start hij een oorlog. Steden en huizen worden vanuit vliegtuigen gebombardeerd, soldaten van de betrokken landen schieten op elkaar en miljoenen mensen raken hun huizen kwijt en komen om het leven. De Duitsers vallen in 1939 ook Nederland binnen.

Probeer je eens voor te stellen hoe het is om als 13-jarige te leven in een wereld waarin oorlog woedt. Dat is bijna niet te doen, zeker niet voor jonge mensen als jij. Omdat de periode 1940-1945 al zó lang geleden is!. Daarom is het programma ’13 in de oorlog’ gemaakt. In ieder van de 13 afleveringen ga je terug naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog, waarin wordt verteld wat er gebeurde en hoe het is om tijdens de oorlog op te groeien.

Kijk daarom op de website van ‘13 in de Oorlog’ naar de afleveringen en speel het game waarin je op zoek moet naar je vermiste vader.