BEVRIJDINGSFEEST KROMMENIE

In de weken voorafgaande aan 4-5 mei wordt voor scholen in Krommenie en Assendelft de tentoonstelling “Voorwerpen en hun verhaal” georganiseerd die plaatsvindt in de Nicolaaskerk. De deelnemende scholieren leggen, voorafgaande aan hun bezoek aan de tentoonstelling, bloemen bij de monumenten in de Noorderhoofdstraat in Krommenie.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Krommenie Assendelft in samenwerking met: Het Historisch Genootschap Crommenie, Bureau Discriminatie zaken Zaanstreek/Waterland, Aircraft Recovery Groep 1940-1945 – Luchtoorlog museum Fort Veldhuis (en) in samenspraak met het 4-5 mei comité Krommenie

13.30 uur
Aankomst Bevrijdingsvuur in Krommenie ter hoogte van boekhandel Stumpel (hoek Zuiderhoofdstraat-Padlaan). Feestelijke parade onder aanvoering van Premier Drumcorps Krommenie door het dorp naar het Rosariumpark.

14.00 uur
Ontvangst van het bevrijdingsvuur in Rosariumpark door Wim Nieuwenhuijse.

14.15 uur
Bevrijdingslunch in het Rosariumpark (bij slecht weer in De Pelikaan).

15.00 uur
Optreden Louis Swing Orchestra (bij slecht weer in De Pelikaan).

Ook vanaf 15.00 uur
Kinderen maken bevrijdingskunstwerk onder leiding van kunstenaar Vera van Heusden. Het kunstwerk wordt om 16.00 uur aangeboden aan Krommenie als blijvende herinnering “70 jaar bevrijding”.

17.00 uur
Vertoning in buurtcentrum De Pelikaan van de mini-documentaire Monumenten Spreken over het Verblifa monument  bij het oude gemeentehuis in de Zuiderhoofdstraat.

Organisatie:
4-5 mei Krommenie, Raad van Kerken, buurtcentrum de Pelikaan