Louise Ursula Ero – Chambon

Louise Ero - ChambonLouise werd geboren op 11-02-1891 in Parijs en overleed op 1 januari 1945 aan uitputting en difterie in het vrouwenkamp Ravensbrück.

Zij ontmoette Hendrik Ero in Parijs en zij trouwden daar in 1913. Bij het uitbreken van de eerste wereldoorlog vertrok het paar naar London, waar Hendrik ging werken bij het nog steeds bekende hotel The Savoy.

Hun eerste dochter werd in 1915 in Londen geboren. Cor, broer van Hendrik Ero, was eigenaar van Hotel Café Restaurant De Waakzaamheid in Koog aan de Zaan.

In 1918 bezweek Cor aan de Spaanse griep, waarna Hendrik en Louise naar Holland vertrokken om De Waakzaamheid over te nemen. In Koog aan de Zaan werden hun twee andere kinderen geboren. Ze hielden zich bezig met spionagewerk en pilotenhulp. Op 25 april 1941 wordt Hendrik in zijn restaurant opgepakt door de Sicherheitsdienst. Ongeveer gelijk met andere Zaanse leden van de Stijkelgroep: Hilko Glazenburg, Jan van Hinte, Evert Honig, Jan Groot, Pieter Adrianus Smit, Jacobus Thomas, Pieter de Jong en Jan Neuteboom. Twee weken later nemen ze Louise mee.