Robert Herman Kokkelink

Robert Herman was van beroep grondwerker . Hij werd geboren op 28-06-1920 in Ambarawa  op midden Java in Indonesië. Hij overleed op 12-09-1944 bij Frankfurt am Main en is daar begraven op het  Nederlands ereveld te Frankfurt am Main, wijk Frankfurt-Oberrad  in de provinncie Hessen . Vak A  Rij 2 Nummer 2. Het graf is in beheer van de oorlogsgravenstichting.

Het ereveld is te vinden op het Waldfriedhof te Frankfurt-Oberrad, Burgenlandweg (ten zuiden van de Main). De inwijding vond plaats op 10 juli 1956. Het is de centrale begraaf- en gedenkplaats voor landgenoten die omkwamen in Zuid-Duitsland. Het ereveld telt 756 graven. Op een stenen drieluik staan de namen van 242 slachtoffers vermeld, die niet op dit ereveld konden worden herbegraven. Tevens bevindt zich hier het beeld De Vallende Man.

vallende man

In Duitsland heeft de Oorlogsgravenstichting zeven erevelden aangelegd, die door de Stichting in nauwe samenwerking met de Duitse lokale autoriteiten worden beheerd. Op deze erevelden worden Nederlandse slachtoffers van de concentratiekampen, gevangenissen en dwangarbeidskampen begraven of herdacht. Bij alle zeven erevelden in Duitsland (Bremen, Düsseldorf, Frankfurt am Main, Hamburg, Hannover, Lübeck en Osnabrück) staan informatieborden met achtergrondinformatie in het Nederlands en Duits.

Meer informatie over de familie Kokkelink bij broer Coen.